Milbemax kleine kat / kitten per tablet

Kat: de behandeling van menginfecties met onvolwassen en volwassen cestoden en nematoden zoals: - Cestoden:Dipylidium caninumTaenia spp.Echinococcus multilocularis - Nematoden:Ancylostoma tubaeformeToxocara cati Het product kan ook worden ingezet bij de preventie van hartworminfectie (Dirofilaria immitis), wanneer een gelijktijdige behandeling tegen cestoden nodig is.

Contra-indicaties

Niet toedienen aan katten jonger dan 6 weken en/of met een gewicht minder dan 0,5 kg.

Bijwerkingen

In zeer zeldzame gevallen, in het bijzonder bij jonge katten, zijn na het toedienen van het diergeneesmiddel systemische verschijnselen (zoals lethargie), neurologische verschijnselen (zoals spiertrillingen en ataxie) en/of gasto-intestinale verschijnselen (zoals braken en diarree) waargenomen.

Dosering/Toediening

Minimum aanbevolen dosering: 2 mg milbemycine oxime en 5 mg praziquantel per kg worden éénmalig oraal toegediend. Het product toedienen met of na wat eten. Dit geeft een optimale bescherming tegen hartworm ziekte.Afhankelijk van het lichaamsgewicht van de kat, is de praktische dosering als volgt:
Gewicht kg Tabletten
0,5-1 1/2
>1-2 1

MILBEMAX kan ingezet worden in een programma ter preventie van hartworm ziekte, wanneer gelijktijdig een behandeling tegen lintworm nodig is. Gedurende een maand is MILBEMAX preventief tegen hartworm ziekte. Als er regelmatig een behandeling ter preventie van hartworm ziekte wordt ingezet, heeft een monovalent product de voorkeur.

Houdbaarheidstermijn

Houdbaarheid van het diergeneesmiddel in de verkoopverpakking: 3 jaar. Houdbaarheid van gehalveerde tabletten is 6 maanden.

Prijs: €3,58

Loading Updating cart...