Welkom bij Dierenkliniek Animo

Welkom bij Dierenkliniek Animo in Den Haag. Wij zijn een kliniek met dierenartsen, gespecialiseerd in zorg voor huisdieren. Natuurlijk hebben het beste met uw dier voor. Wij werken op afspraak. Voor spoedeisende hulp buiten openingstijden, willen we u verzoeken te bellen met 0900-222 6 333 voor de dienstdoende arts.

Waarom geven wij niet zomaar medicijnen mee?

Wij krijgen in de praktijk regelmatig de vraag of er zomaar een zalfje of pilletje mag worden meegegeven. Vaak zouden de klachten precies hetzelfde zijn als een tijd geleden. Dit mag helaas niet en wij zullen hieronder verklaren waarom dat precies zo is.

Dieren die een chronische aandoening hebben en hier medicatie voor krijgen, willen wij ook één keer per half jaar op controle zien.

Wij, als kliniek, zijn verantwoordelijk voor de medicatie die wij
meegeven. Dit houdt in dat wij als kliniek, aansprakelijk gesteld
kunnen worden als er iets mis gaat, doordat wij bepaalde medicatie meegegeven hebben. Uiteraard zijn wij dan ook
voorzichtig met het meegeven van medicatie zonder dat wij zelf de diagnose gesteld hebben.

Momenteel staat het antibiotica gebruik bij dierenartsen hoog op de politieke agenda. Dierenartsen worden de laatste tijd
vaker en strenger gecontroleerd. En er is zelfs sprake dat wij als dierenkliniek onze apotheek kwijt raken. Dit zou erg nadelig
zijn voor ons als kliniek, maar ook voor u als eigenaar.
Een ‘simpele’ oog- of oorzalf bevat in het algemeen antibioticum en mag dus niet zomaar mee gegeven worden. Daarnaast kan het ernstige gevolgen hebben als deze niet voor de juiste indicatie wordt ingezet. Als bv een trommelvlies kapot is, kan
uw dier voor de rest van zijn leven evenwichtsstoornissen houden. Ook ogen kunnen voor de rest van het leven ernstig
beschadigd raken als niet de juiste therapie/zalf wordt ingesteld, met alle gevolgen van dien. Ook een simpel tabletje, als bv
prednison tegen de jeuk kan veel leed veroorzaken, als dit niet gecontroleerd wordt gebruikt.

Een half jaarlijkse controle bij een dier met chronische medicatie, lijkt misschien wat overbodig, maar een dier geeft in het
algemeen niet aan dat een klacht veranderd is. Zo kan het gebeuren dat een dier pijnstilling krijgt i.v.m. artrose, maar dat hij
daarnaast een pijnlijk proces in de buik ontwikkelt, wat met een gedegen lichamelijk onderzoek te achterhalen is, maar vaak
niet zichtbaar is voor de eigenaar.

Wij zijn ons bewust van het feit, dat u als eigenaar het vaak wel bij het juiste eind heeft en dat we uiteindelijk de gevraagde
medicatie mee geven, maar toch komt het ook regelmatig voor dat we de therapie moeten aanpassen of verder onderzoek
moeten doen. Voor deze zorg en kwaliteit bent u cliënt bij ons.

Conclusie
Er KAN meer aan de hand zijn dan u denkt of dan uw dier laat zien. Veel medicijnen hebben bijwerkingen of verstoppen andere problemen, daarom krijgt u nooit zomaar medicatie mee, voordat de dierenarts een diagnose heeft gesteld of heeft gecontroleerd dat de diagnose voor de chronische mediicatie nog steeds de juiste is.
U bent erg zuinig op uw dier, maar wij ook. Dat is de kwalitatieve zorg waar wij voor staan en waken en dat daar voor- en nadelen aan verbonden zijn, daar zijn wij ons terdege van bewust.

JUNI CHIPMAAND!

Jaarlijks belanden veel dieren in het asiel, omdat ze niet gechipt zijn. Katten die normaal gesproken niet buiten komen, kennen de weg buiten niet en verdwalen hierdoor gemakkelijk. Wanneer zij niet gechipt zijn, kan de eigenaar dus niet achterhaald worden. Daarnaast is het sinds april 2013 verplicht om pups voor 7 weken te laten chippen en registreren. Daarnaast is de eigenaar verplicht om de gegevens van de chip, up-to-date te houden. Ook wanneer uw dier meegaat naar het buitenland, is een chip verplicht.

In juni hebben wij daarom een leuke actie, in plaats van €45,00 kost het chippen in deze maand nog maar €24,50!!

Wanneer uw huisdier bij ons gechipt wordt, krijgt u een formulier mee, waarop staat hoe u de gegevens eventueel kan wijzigen (bijvoorbeeld wanneer u gaat verhuizen). Als de chip bij ons gezet is, registreren wij deze diezelfde dag nog, tenzij u dit zelf wil doen.

Mocht u nog vragen hebben over deze actie of een afspraak willen maken, dan kunt u contact met ons opnemen. Dit kan door langs te komen in de praktijk, door te bellen of een mailtje te sturen.

chip-je-dier

Chill Out Always Cool Dog Mat

Help uw hond, tijdens de warme periodes afkoelen met de Chill Out Always Cool Dog Mat.

Dit is een koelmat, met een speciale gel, die activert wanneer de hond erop gaat liggen. De mat hoeft dus niet eerst in de koelkast of in water te worden gelegd. Wanneer de gel is geactiveerd, blijft de mat wel 3 tot 4 uur koel. Ook is de mat gemakkelijk schoon te maken en mee te nemen.

De koelmat is in twee verschillende maten verkrijgbaar:
– M: 50 x 40 cm (€26,25)
– L: 90 x 60 cm (€65,40)

Deze koelmatten zijn verkrijgbaar in onze dierenkliniek.

AFP-Chill-Out-Always-Cool-Dog-Mat

OPGELET! KAT GEVONDEN IN DEN HAAG!

Cliënten van ons zijn langs geweest met een kat die zij hebben gevonden. Hij lijkt het meeste weg te hebben van een Burmees. Het is een gecastreerde kater. Hij loopt nu al sinds april bij deze mensen rond, in de buurt van de Sijzenlaan in Den Haag. Hij eet heel erg goed, maar is wel mager. Verder is hij erg makkelijk in de omgang.

Hij is gechipt (276097200550052 => Duitse chip), maar het chipnummer is nergens geregistreerd. Inmiddels is hij ook aangemeld bij Amivedi, in de hoop dat we de eigenaar snel kunnen vinden.

Mocht u toevallig weten van wie deze kat is, neem dan contact met ons op.

Vermiste Kat

Spaarkaart Royal Canin

Wist u al dat Royal Canin een speciale spaarkaart heeft? Wanneer u Royal Canin voeding bij onze dierenkliniek koopt, krijgt u deze spaarkaart erbij. U moet de barcodes van 10 zakken voer uitknippen en op de kaart plakken. Wanneer u een volle kaart bij ons in de kliniek inlevert, krijgt u de 11e zak gratis!

Spaarkaart Royal Canin

Reisziekte bij de Hond

Het wordt weer mooier weer, dus steeds meer mensen nemen hun hond mee naar het bos, het strand of op vakantie. Het kan zijn dat de hond mee moet in de auto en hier dus ziek van wordt, dan heeft de hond waarschijnlijk last van reisziekte.

De symptomen zijn: overmatig speekselen, onrustig zijn, angst, misselijkheid, kokhalzen en uiteindelijk braken. Dit is erg vervelend voor de baas, maar nog veel vervelender voor de hond.

Hier een aantal tips om het reizen voor de hond zo aangenaam mogelijk te maken:
– Laat de hond langzaam wennen aan de auto.
– Vermijd stress voor de hond zoveel mogelijk, zodat de hond een positieve ervaring overhoudt aan het reizen.
– Zorg altijd dat het raam een stukje openstaat, voor wat frisse lucht.
– Rijdt voorzichtig en probeer onnodig hard remmen of optrekken te voorkomen.
– Zorg dat het niet te warm of te koud is in de auto.
– Stop regelmatig voor een pauze, zodat de hond even kan rondlopen en wat kan drinken.
– Geef een klein beetje voer voordat de hond in de auto gaat, maar niet teveel!
– Geef eventueel medicatie tegen reisziekte, natuurlijk in overleg met de dierenarts.

Vooral jonge honden zijn gevoelig voor reisziekte, daarom is het verstandig om het voor deze honden, zo rustig mogelijk op te bouwen.

Reisziekte

Fijne Koningsdag!

Vandaag zijn wij in verband met Koningsdag gesloten.

Bel voor spoedgevallen de spoedarts: 0900-2226333

Koningsdag

 

Gewijzigde openingstijden i.v.m. feestdagen!

Op de volgende data is onze kliniek gesloten:
Woensdag 27 april i.v.m. Koningsdag
Donderdag 5 mei i.v.m. Hemelvaart
Maandag 16 mei i.v.m. 2e Pinksterdag.

12987010_468780079913183_7882926571383535909_n

Juni chipmaand!

illustratie-chip-je-dier

In de maand juni kunt u bij ons uw kat en/of hond laten chippen voor maar €24!

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met 1 van onze assistentes via ons telefoonnummer.

Februari maand van het gebit

Februari maand van het gebit: gratis gebitsinspecties door de paraveterinairen, 10% korting op alle gebitsverzorgende producten en gebitsbehandelingen.

maand van gebit dieren

gebitcontrole huisdieren