Team

Drs. Laura ten Berge: Dierenarts/Eigenaresse

laura ten bergeHuisdieren:
Katten: Joost, Vinnie, Jazz, Beer, Maui, Muis en Mojo
Honden: Giant Alaskan Malamute  Nikkie en Blade

Ik ben Laura ten Berge. Ik ben in 2008 in Utrecht afgestudeerd als dierenarts. Sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam geweest bij Dier- en Zorgcentrum Holland. Het merendeel van de week stond ik op Dierenkliniek Animo.
In augustus 2010 werd mij de mogelijkheid geboden om Animo over te nemen. Deze kans heb ik met twee handen aangepakt.
Met een verbouwing, huisstijlverandering en nieuw team staan wij geheel voor u en uw beestje klaar!
Zelf heb ik 8 katten (van de praktijk overgenomen: cyperse kater Joost van ongeveer 12 jaar oud) en om meer “adopties” te voorkomen 2 jonkies (Summer en Vinnie van nu alweer bijna 9 jaar oud). Ook heb ik een Britse Korthaar genaamd Jazz. En als laatste is er een intacte Maine Coon kater Boreas (Beer) bijgekomen. Mijn Kattenbescherming pleegkatten Maui en Muis zijn na een jaar weer teruggekomen en maar gebleven. Later is er ook een kitten Mojo blijven hangen. Vorig jaar ben ik weer gefaald als gastgezin en zijn er toch weer 3 kittens blijven hangen: Rocky, Freggle en Muppet. 
Ook heeft mijn vriend een Jack Russell Sam van 16 jaar die regelmatig met mij mee gaat naar de praktijk.

Helaas hebben wij in 2020 afscheid moeten nemen van ouwe dibbes Sam en van onze Summer. 

Samen hebben wij sinds 2015 een giant Alaskan Malamute Mack. Ook hier is in 2017 een tweede bijgekomen. Een teefje Nikkie. Mack heb ik helaas dit jaar (2022) nog voor zijn 7e verjaardag verloren. Ondertussen is de roedel weer aangevuld met onze nieuwe ster Blade, ook een Alaska Malamute

Sinds 3 jaar hebben we ook kippen in de tuin rondlopen: Madras, Kerrie, Pilav, Sambal, Saté, Tandoori, Siam en Teriyaki.

Mijn hobbies zijn Taekwondo (helaas wat minder door de drukte), motorrijden, lezen, windsurfen en films/tv (fantasy/horror/sci-fi) kijken.
Sinds september 2014 ben ik een cursus aan het volgen voor kattengedragstherapeute. Dit heb ik altijd al willen doen.

Drs. Marieke Loosman: Dierenarts

tekst volgt nog…

Mw. Afroditi Bergman-Arápi: Praktijkmanager/Paraveterinair, gespecialiseerd in hondengedrag

Mijn naam is Afroditi, in 2005 afgestudeerd als Paraveterinair op het Holland College te Maasland (tegenwoordig Lentiz genaamd)
Sindsdien ben ik werkzaam geweest in verschillende praktijken en heb hier bij Animo mijn plekje gevonden!

Vanaf 2023 mag u mij ook Praktijkmanager noemen, Ik zal op de dagen dat Laura er niet is het team aansturen en haar ondersteunen met administratieve werkzaamheden. Daarnaast kunt u ook nog steeds bij mij terecht voor een Paraveterinair consult, o.a. bloedafnames voor bijvoorbeeld diabetes, Schildklier afwijkingen en andere problematiek. In het voorjaar van 2012 ben ik bedrijfsassessor geworden (dit houdt in dat ik bevoegd ben om als stagebegeleider praktijkexamens af te nemen) en begeleid nog steeds met veel plezier de stagiaires.

Sinds Januari 2021 ben ik naast mijn werk hier bij Animo mijn eigen hondenschool gestart. Hondenschool de Blije Kwispel. Dit doe ik met veel plezier in mijn vrije tijd. Het feit dat ik mijn beide passies kan uitwerken geeft mij veel voldoening. 

Model: Pippa.

 

Mej. Senna Bentvelzen: Paraveterinair

Mijn naam is Senna. Sinds kleins af aan wist ik dat ik iets met dieren wou doen. Tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik gaan oriënteren naar vervolgopleidingen en ben ik uiteindelijk de opleiding tot paraveterinair gaan doen op het Lentiz in Maasland. In 2021 ben ik na 4 jaar hard werken afgestudeerd als paraveterinair. In mijn 3e jaar kwam ik voor het eerst bij dierenkliniek Animo terecht tijdens mijn stage die ik hier mocht lopen. Ik heb het hier toen zo naar mijn zin gehad dat ik in het 4e jaar (2020/2021) mijn eindstage ook bij Animo wou doen en heb hier dan ook mijn laatste examen behaald. Tijdens mijn laatste stage kwam er een plekje vrij als paraveterinair en ben ik sinds augustus 2021 te vinden in de kliniek.

Tijdens mijn opleiding heb ik veel stage in het buitenland mogen lopen in onder andere meerdere asielen wat ik erg leuk vond! Hierbij heb ik veel gezien van verschillende eigenschappen van honden en katten. Ik heb erg veel geleerd van de honden in het buitenland die het soms minder goed hebben.

Zelf woon ik nog thuis bij mijn moeder samen met mijn zusje en onze lieve diertjes. Op de foto ben ik te zien met mijn hondje Charley. Charley is een teefje van inmiddels alweer 10 jaar. Ook heb ik nog een poes genaamd Jillz, een kater genaamd Beertje Wilbert en een cavia genaamd Brad.

In mijn vrije tijd houd ik er erg van om leuke dingen te doen met mijn vriendinnen, lekker te shoppen en natuurlijk heerlijk te knuffelen met mijn beestjes.

Dhr. Antonio Meijers: Paraveterinair 

Huisdieren:

Katten: Faya (poes 2021) en Funky (kater 2016)
Hond: Rico, Boxer (2018) zie foto
Kippen: Hen→ kip Kerrie en Hen→ Snollebolleke
Volière: Tropische volièrevogels

Mijn naam is Antonio. Op het Lentiz Maasland heb ik de opleiding Paraveterinair gevolgd. Vanaf een jaar of zes was ik al aan het schreeuwen dat ik wou gaan werken met dieren, dit begon bij het idee om dierentuindirecteur te worden maar na goed nadenken ging ik met de jaren steeds meer naar de medische kant.

2012 – Heden| Op de middelbare school (12 jaar) kreeg iedereen de kans om een “snuffelstage” te lopen, dit was voor mij de kans om te kijken of ik het werk bij de dierenarts leuk vond. Deze stage heb ik gelopen bij Animo. Sinds dien ben ik niet meer weg te slaan bij de praktijk en dit geweldige team.

2017- Heden| Buiten alle stage en werkdagen bij Animo, ben ik ook naar het buitenland geweest voor stage in Zweden (2017) en Engeland (2018-2019). Ik heb ook bij andere bedrijven in Nederland stage gelopen zoals bijvoorbeeld de dierenambulance en in de dierenspeciaalzaak, hier heb ik veel ervaring opgedaan.

Zelf heb ik gescheiden ouders en woon ik de ene week bij mijn moeder en stiefvader in Den Haag en de andere week bij mijn vader, stiefmoeder en broertje in Monster. In mijn vrije tijd vind ik het ook leuk om samen met mijn vrienden te zijn of leuke dingen met ze te doen.

Mej. Jenthl ten Hoeve: Paraveterinair

Mijn naam is Jenthl ten Hoeve, vanaf dat ik nog een kleine meid was schreeuwde ik al dat ik moest en zou gaan werken met dieren. Zo gezegd zo gedaan! Ik ben in 2020 voor mijn Havo diploma geslaagd en ben daarna mijn opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente begonnen. Hiervoor ben ik in 2022 geslaagd, ik heb deze opleiding in het verkort (2 jaar in totaal) met veel plezier gevolgd.

Tijdens mijn opleiding, toen ik opzoek was naar een stage, ben ik terecht gekomen bij deze gezellige kliniek. Ik kwam hier zelf altijd al met mijn eigen dieren, en heb altijd al in mijn achterhoofd gehouden dat ik het super gaaf zou vinden om hier dan ook stage te lopen. Gelukkig heb ik mijn twee laatste stage periodes dan ook mogen vervullen bij Animo.

Ik heb met erg veel plezier mijn stage gelopen hier, en heb tijdens deze stage enorm veel geleerd. Nadat er na mijn stageperiode een plekje vrij was gekomen in dit gezellige team, en dit plekje mij werd aangeboden, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Sinds september 2022 ben ik dan ook officieel een van de assistentes bij Animo! 

Ik ben opgegroeid met dieren om mij heen, en als dierenliefhebber zijnde heb ik dan ook een aantal dieren: 

  • Tommey; een rode Europese korthaar kater van 14 jaar
  • Dirk; een zwart/witte Maine-coon kater van 2 jaar 
  • Sjaak; een grijs/witte Maine-coon/Ragdoll kater van 1 jaar

Ook ben ik opgegroeid met mijn Duitse Herder Tex, maar helaas heb ik in 2020 afscheid van hem moeten nemen. Verder heb ik toen ik kleiner was ontelbaar veel hamsters gehad en drie konijntjes. 

Een van mijn hobby’s is voetbal. Dit doe ik nu al bijna 12 jaar met veel plezier. Verder hou ik ervan om met mijn vriendinnen leuke dingen te doen, en natuurlijk om met mijn beestjes te zijn.